Wegontwerp buiten de bebouwde kom (inclusief Handboek wegontwerp)

Wegontwerp voor openbaar vervoer

gepubliceerd op: 31-07-19

laatst gewijzigd op: 11-10-20

Ontwerprichtlijn toegankelijkheid

De richtlijnen voor toegankelijkheid staan in CROW publicatie 337 - Richtlijn Toegankelijkheid. Toegankelijkheid is belangrijk om alle mensen (ook met een mobiliteitsbeperking) deel te kunnen laten nemen aan het openbaar vervoer. In dit hoofdstuk staan relevante delen uit die publicatie.
Goed toegankelijk openbaar vervoer bestaat uit de volgende zaken:
– de routes naar de halte toe moeten toegankelijk zijn zie ook afbeelding hieronder;– een toegankelijke halte; – een goede instap; – het voertuig, zie hoofdstuk 7.
Veelgestelde vragen
  • Over Crow Online Kennisbank
    • Onze missie
      Om Nederland nu en in de toekomst goed geregeld te houden werken we aan richtlijnen, opleidingen en praktische tools in verschillende vormen. Onder meer online kennismodules, handboeken, meet- en ontwerpinstrumenten en cursussen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Al meer dan dertig jaar werken we als kennisplatform voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer, aanbesteden en contracteren samen met onze partners. We ondersteunen en spelen een centrale rol bij het vinden van de juiste antwoorden. Antwoorden die onze opdrachtgevers helpen bij het maken van beleid en de uitvoering ervan.
  • In de praktijk
  • Wat onze gebruikers zeggen
Ontdek de Kennisbank
Op weg naar werk, naar school of weer naar huis. Iedere Nederlander ondervindt dagelijks de positieve gevolgen van ons werk. Of het nu gaat om de hoogte van de trottoirband bij een bushalte, maatregelen voor het werken met verontreinigde grond, gladheidsbestrijding tijdens de winterperiode of de hoeveelheid parkeerplaatsen bij een voetbalstadion. Bij CROW werken we samen met de gebruikers van onze producten en diensten om te zorgen dat elke Nederlander dagelijks veilig en goed geregeld naar huis kan.